Voor de werken van Marc Chagall bezoekt u Lalique

Marc Chagall is geboren als Movsja Zacharovitsj Sjagal en was een Frans kunstschilder van Joods-Wit Russische afkomst.

Zijn werk wordt vaak geassocieerd met het surrealisme. Maar eigenlijk valt zijn werk onder verschillende stromingen al maakt het nergens helemaal deel van uit. Chagall heeft een hele eigen stijl die dromerig aan doet. Hij haalde zijn inspiratie uit de Russische volkskunst en het volksleven, zijn herinneringen aan zijn jeugd en de rol van het Jodendom hierin. Hij combineerde elementen hiervan met onder andere de kleur van de moderne stijlen die hij in Parijs ontmoette. Zijn werk laat sporen van het expressionisme, kubisme en fauvisme zien. Tevens beeldde hij met grote regelmaat Bijbel Scènes af.

Zijn jeugd is een terugkerend thema in zijn werk. De rabbi’s, geitjes en muzikanten die in zijn schilderijen figureren, vinden daar hun oorsprong. Chagalls werk is zeer uitbundig van kleur. Picasso zei eens over hem ‘de enige kunstenaar die nog weet wat kleur is’.

Musee Lalique

René Lalique is een erg goede en oud bekende glaskunstenaar, edelsmid en juwelier. Hij leefde tussen 1860 en 1945, Chagall heeft hier ook een deel van meegemaakt. René Lalique heeft Frankrijk goed vertegenwoordigd. Lalique is internationaal doorgebroken doordat zijn juwelen en glazen objecten erg gewild waren door mensen. Daarom is het erg interessant om Musee Lalique te bezoeken. Lalique heeft veel met een loep gewerkt. Dit omdat hij allerlei details in zijn werken deed verwerken. Ik adviseer andere mensen dit museum ook eens te benaderen.