PlayStation Plus

Sony heeft de multiplayer achter een betaalmuur geplaatst. Dit betekent dat gamers alleen deel kan nemen aan de multiplayer spellen als hij een PlayStation Plus heeft dat geldig is. Alle accounts op een console kunnen multiplayer spellen spelen als één van hen in het bezit is van een PlayStation Plus-abonnement. Bepaalde andere functies, zoals gebruikmaken van het internet of het downloaden van bepaalde voorproefjes op softwarepakketten, blijven voor iedereen gratis.

Playstation-4

Online voordelen
Als je een PlayStation Plus abonnement neemt, krijg je iedere maand twee nieuwe PS4 game aanbiedingen. Zolang je nog lid bent, kun je deze downloaden en bewaren. Daarnaast maak je kans op flinke kortingen in de PlayStation Store en kun je kiezen uit deals waar je alleen toegang tot krijgt als je PS Plus- lid bent. De games die abonnees deze maand krijgen zijn: Metal Gear Solid V (waar je in conflictgebieden in Afrika en het Midden Oosten de gedaante aanneemt van de soldaat Big Boss nadat hij ontwaakt van zijn coma), Amnesia: Collection (een horrorserie waarbij je je geheugen bent kwijtgeraakt) en RIGS Mechanized Combat Leage (waar je sport ervaart in virtual reality). PS Plus leden krijgen maandelijks altijd korting op verschillende games, zoals: actierollenspel Horizon Zero Dawn, het actie-avontuurspel The Last of Us Remasterd en de serie computerspellen dat een lombax en robot volgt (Ratchet & Clank).

Het abonnement
Belangstellenden kunnen kennismaken met PS Plus door een proefabonnement van 14 dagen te nemen. Als je uiteindelijk besluit om voor het abonnement te gaan, kun je er voor kiezen om hier per maand per drie maanden, of een keer per jaar voor te betalen. Bezoek www.console-aanbiedingen.nl voor de laatste aanbiedingen op het gebied van gaming.