Medisch pedicure

Een medisch pedicure verricht in de eerste plaats dezelfde werkzaamheden als een pedicure, maar mag ook mensen met voetproblemen behandelen omdat ze een medische achtergrond heeft. Bij medisch pedicure Blaricum heeft de pedicure een vervolgopleiding gevolgd en is gespecialiseerd in het behandelen van voeten met een verhoogd risico op complicaties. Denk hierbij aan aandoeningen zoals reuma, diabetes, spasmen of complicaties vanwege verwaarlozing of ouderdom. Een medisch pedicure zal altijd eerst de voeten van een cliënt onderzoeken op klachten. Hierbij wordt ook gesignaleerd op problemen en geadviseerd over huidverzorging, persoonlijke hygiëne en schoeisel.

Wat doen medische pedicures precies?

Bij Beautycare HT verzorgt de medisch pedicure de voeten van mensen met uiteenlopende klachten. Door het wegnemen van kleinere klachten kan het ontstaan van grotere klachten worden voorkomen. Daarnaast worden de normale werkzaamheden van een pedicurebehandeling uitgevoerd. Een normale pedicurebehandeling bestaat onder andere uit het schoonmaken van de voeten met een licht ontsmettend middel waarna de nagels geknipt en gevijld kunnen worden. Ook het nagelbed en de nagelomgeving wordt hierbij behandeld. Daarna wordt eelt van de voet verwijderd. Na de behandeling bestaat de mogelijkheid om de voeten te laten uitrusten in een heerlijk voetenbad waarna ze worden ingesmeerd met een voeten crème die zorgt voor voeding van de huid.

Wat is het verschil tussen een pedicure en een medisch pedicure

Een medisch pedicure heeft meer opleiding genoten dan een gewone pedicure. Een medisch pedicure heeft in de meeste gevallen ook een medische achtergrond en heeft zich bovendien gespecialiseerd in het behandelingen van voeten met een verhoogd risico op complicaties. Met name bij diabetici kan de ziekte voor nare voetproblemen zorgen. Bij de pedicures worden ook steeds vaker ouderen gezien die hun voeten verwaarlozen en waar meer aandacht aan moet worden gegeven. Een medische pedicure kan ook nagelbeugels aanbrengen. Daarnaast kunnen nagelreparaties worden gedaan en nagelprotheses worden gezet. Er kan ook een teenorthese worden gemaakt waardoor drukpijn wordt verminderd, bijvoorbeeld bij eksterogen. Uiteraard worden deze hulpmiddelen geheel op maat gemaakt.